Słuchowisko pt. “Kuchnia Bojków i Łemków”

Szanowni Państwo,
Fundacja Instytut Regionalny zaprasza na “karpackie słuchowiska”, które będa odbywać się będą od września do listopada br. w formule on-line.
Drugie z cyklu słuchowisko pt. “Kuchnia Bojków i Łemków” odbędzie się 22.09.2022 r. o godzinie 17:00.
Słuchowisko poprowadzi Krzysztof Zieliński:
historyk sztuki, regionalista, dziennikarz, autor szeregu książek i artykułów dotyczących dziedzictwa kulturowego województwa podkarpackiego i obszarów pogranicza. Jednak tematyka, z którą najczęściej jest utożsamiany to kulinaria w ujęciu historycznym. Jest autorem pierwszej pracy podsumowującej dorobek historyczny kulinariów na terenie województwa, jak i szeregu przewodników kulinarno-turystycznych po regionie oraz współtwórcą działającego od 2013 r. Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki, jednego z największych tego typu przedsięwzięć w Polsce, którego animatorem jest Stowarzyszenie „Pro Carpathia”. Od lat uczestnik szeregu komisji jurorskich oceniających w konkursach tradycyjne dania i potrawy przygotowywane przez Koła Gospodyń Wiejskich.
Link do spotkania:

Więcej informacji na temat kolejnych terminów słuchowisk znajduję się pod adresem https://instytutregionalny.eu/oferta/wyklady-karpackie/

Karpackie słuchowiska realizowane są w ramach zadania “Karpacki Uniwersytet Ludowy (KarpatUL) sfinansowanego ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030.
 
Zachęcamy Państwa również do polubienia naszego funpage’a na Facebooku (https://www.facebook.com/karpacki.uniwersytet.ludowy), na którym znajdują się bieżące informacje dotyczące Karpackiego Uniwersytetu Ludowego i prowadzonych przez niego działań.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.